Nieuws

maasdriehoek-krantenbericht,-open-dag-en-25-jarig-bestaan!.jpg

Open dag en 25 jarig bestaan

[ 8 Juni 2013 ]

SINT AGAHTA - Het klinkt als een jongensdroom, een bomenrooier die zich met een kettingzaag in zijn hand behendig tussen de takken doormanoeuvreert. Voor Arie Arts was het jarenlang de dagelijkse praktijk. Dit jaar bereikt de ondernemer een nieuw hoogtepunt met de viering van het 25-jarig jubileum en de opening van het nieuwe bedrijfspand op de huidige locatie aan de Dodenberg 1 in Sint Agatha.

Op zaterdag 8 juni opent Arie Arts van 15.00 tot 19.00 uur de deuren voor het publiek. Een dag later is het bedrijf uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

Onderhoud
Periodiek en preventief onderhoud, snoeien, kappen, versnipperen, uitfrezen, uittoppen… Als het gaat om het verzorgen en rooien van bomen, is de regio bij Arie Arts aan het juiste adres. “Ook bomen hebben periodiek en preventief onderhoud nodig om optimaal te kunnen groeien”, vertelt de boomdeskundige. “Daarbij is het inschakelen van een specialist onontbeerlijk. Een boom van vijfentwintig centimeter doorsnee weegt immers al gauw een paar ton. Staat een boom op een hinderlijke plaats of vertoont deze onvoldoende stabiliteit, dan moet de boom vakkundig gesnoeid of in het ergste geval gekapt worden. Wij zorgen dat dit goed en vooral veilig gebeurt, en gaan geen uitdaging uit de weg.”

Eén met natuur
Hoewel Arie Arts al jaren actief is als ‘bomendokter’, startte hij in 1988 als zelfstandig bosbouwer. “Het waren mooie tijden. Ik werkte tussen de herten en de wilde zwijnen, maar was ook steeds verder en langer van huis. Daarom besloot is me toe te leggen op een ander specialisme: boomverzorging. Dat had ik vijftien jaar eerder moeten doen…”

Nieuwbouw
Met de oplevering van het nieuwe bedrijfspand, gaat een langgekoesterde wens van Arie en zijn vrouw Antoinette in vervulling. “Eindelijk hebben we een plek waar we ons wagenpark kunnen stallen, werkzaamheden kunnen voorbereiden en klanten kunnen ontvangen. Met het nieuwe pand kunnen we de regio eindelijk laten zien wat we te bieden hebben.”
De bouw werd verzorgd door BCP Bouw uit Cuijk. “De samenwerking is erg prettig verlopen en het resultaat mag er zijn. We wilden een natuurlijk pand, met veel hout en natuurlijke materialen; een verlengde van de omgeving waarin we wonen en werken. Dat BCP Bouw daar uitstekend in geslaagd is, kan iedereen op 8 en 9 juni zien tijdens onze open dagen en de viering van ons jubileum. We zijn helemaal klaar voor de toekomst.”