Nieuws

SINT AGAHTA - Het klinkt als een jongensdroom, een bomenrooier die zich met een kettingzaag in zijn hand behendig tussen de takken doormanoeuvreert. Voor Arie Arts was het jarenlang de dagelijkse praktijk. Dit jaar bereikt de ondernemer een nieuw hoogtepunt met de viering van het 25-jarig jubileum en de opening van het nieuwe bedrijfspand op de huidige locatie aan de Dodenberg 1 in Sint Agatha.

Op zaterdag 8 juni opent Arie Arts van 15.00 tot 19.00 uur de deuren voor het publiek. Een dag later is het bedrijf uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

Onderhoud
Periodiek en preventief onderhoud, snoeien, kappen, versnipperen, uitfrezen, uittoppen… Als het gaat om het verzorgen en rooien van bomen, is de regio bij Arie Arts aan het juiste adres. “Ook bomen hebben periodiek en preventief onderhoud nodig om optimaal te kunnen groeien”, vertelt de boomdeskundige. “Daarbij is het inschakelen van een specialist onontbeerlijk. Een boom van vijfentwintig centimeter doorsnee weegt immers al gauw een paar ton. Staat een boom op een hinderlijke plaats of vertoont deze onvoldoende stabiliteit, dan moet de boom vakkundig gesnoeid of in het ergste geval gekapt worden. Wij zorgen dat dit goed en vooral veilig gebeurt, en gaan geen uitdaging uit de weg.”

Eén met natuur
Hoewel Arie Arts al jaren actief is als ‘bomendokter’, startte hij in 1988 als zelfstandig bosbouwer. “Het waren mooie tijden. Ik werkte tussen de herten en de wilde zwijnen, maar was ook steeds verder en langer van huis. Daarom besloot is me toe te leggen op een ander specialisme: boomverzorging. Dat had ik vijftien jaar eerder moeten doen…”

Nieuwbouw
Met de oplevering van het nieuwe bedrijfspand, gaat een langgekoesterde wens van Arie en zijn vrouw Antoinette in vervulling. “Eindelijk hebben we een plek waar we ons wagenpark kunnen stallen, werkzaamheden kunnen voorbereiden en klanten kunnen ontvangen. Met het nieuwe pand kunnen we de regio eindelijk laten zien wat we te bieden hebben.” 
De bouw werd verzorgd door BCP Bouw uit Cuijk. “De samenwerking is erg prettig verlopen en het resultaat mag er zijn. We wilden een natuurlijk pand, met veel hout en natuurlijke materialen; een verlengde van de omgeving waarin we wonen en werken. Dat BCP Bouw daar uitstekend in geslaagd is, kan iedereen op 8 en 9 juni zien tijdens onze open dagen en de viering van ons jubileum. We zijn helemaal klaar voor de toekomst.”


Zaagkop

[ 31 Mei 2018 ]

Vandaag is de zaagunit voor onze Doosankraan gemonteerd in samenwerking met: Mat Nielen, Doosan en de firma Vos.
De eerste bomenrooiklus is al uitgev (...)
lees meer »

Nieuwe Ivecobus

[ 31 Mei 2017 ]

Deze maand is de nieuwe IVECO bus afgeleverd. We kunnen de klanten nog sneller bedienen. (...)
lees meer »

Nieuwe verreiker is begonnen

[ 7 December 2016 ]

De Verreiker een roterende MERLO van 24 meter, is in oktober 2016 in gebruik genomen. Deze machine wordt ingezet op alle moeilijke plekken in de Openb (...)
lees meer »

Bomen vallen in het water

[ 28 Juni 2016 ]

In het najaar van 2015 bomen gerooid voor Janssen Rondhout uit Boxmeer. In het voorjaar samen met Kuppen boomverzorging bomen gerooid.
test (...)
lees meer »

Rooien boom Kasteel Aldendriel

[ 26 April 2016 ]

Bij kasteel Aldendriel in Mill is een grote beukenboom gerooid. Helaas was deze boom ziek. Van het hout worden meubels gemaakt. (...)
lees meer »

Inventariseren bomen gemeente Gennep

[ 7 Oktober 2015 ]

Voor de gemeente Gennep diverse bomen aan het inventariseren met behulp van een elektrische step.
Boomverzorging Arie Arts vof gaat Elektrisch, dus mi (...)
lees meer »

Het Verplanten van Plataan bomen

[ 1 Mei 2015 ]

Arie Arts heeft voor de gemeente Mill in maart 2015 12 grote platanen verplant. Deze bomen zouden in eerste instantie omgezaagd worden. Maar door de i (...)
lees meer »

Het rooien van 30 bomen in Cuijk

[ 1 Mei 2015 ]

Arie Arts heeft voor de gemeente Cuijk in April 2015 30 bomen gerooid. Deze rooiklus is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De bomen die gerooid zijn w (...)
lees meer »

Stormschade door de harde wind

[ 31 Maart 2015 ]

Heeft U ook een boom op uw huis? Vandaag met de harde wind zijn er veel bomen omgewaaid. Heeft u ook een boom die omgewaaid is of een tak die afgebrok (...)
lees meer »

Nieuwe Stobben frees

[ 11 Februari 2015 ]

Een nieuwe stobben frees. Is maar slechts 80 cm breed en kan dus goed
gebruikt worden, om door smalle poortjes te gaan. Kan een haakse bocht maken!!
(...)
lees meer »

Stormhout zagen in Duitsland

[ 1 Juli 2014 ]

In mei 2014 is er een grote storm over Düsseldorf gewaaid. In het filmpje is te zien hoe een grote Amerikaanse eik met de kraan wordt weggerold. De s (...)
lees meer »

Interview in de Maasdriehoek

[ 28 Maart 2014 ]

Arie Arts boomverzorging deze week met interview in de Maasdriehoek.


lees meer »

Nieuwe auto

[ 10 Februari 2014 ]

Sinds vandaag is de nieuwe auto in bedrijf genomen. (...)
lees meer »

Nieuwe medewerker

[ 11 Januari 2014 ]

Per 1-1-2014 is Jeroen van der Ven in dienst getreden bij Arie Arts boomverzorging. Jeroen heeft de afgelopen 4 jaar gewerkt als teamleider van de bui (...)
lees meer »

Herplant van bomen

[ 1 November 2013 ]

Voor de gemeente Cuijk heeft Arie Arts boomverzorging in november en december 2013 in totaal 55 bomen herplant.
In st.agatha zijn in totaal 100 lindes (...)
lees meer »

Ooievaars ringen 2013

[ 20 Juni 2013 ]

Met uitzondering worden onze hoogwerkers gebruikt voor andere doeleinden dan boomverzorging.
De bewoners van Gennep mogen van geluk spreken, de ooiev (...)
lees meer »

Open dag en 25 jarig bestaan

[ 8 Juni 2013 ]

SINT AGAHTA - Het klinkt als een jongensdroom, een bomenrooier die zich met een kettingzaag in zijn hand behendig tussen de takken doormanoeuvreert. V (...)
lees meer »